WORKSHOPS

 
 
In mijn workshops (en cursussen) deel ik mijn enthousiasme voor het maken van ruimtelijk werk en beelden
graag met anderen. Ik besteed aandacht aan technieken en materialen, maar vooral ook aan het idee achter je beeld.
Wat wil je met je beeld uitdrukken? Wat zegt het beeld?

Ontdek de klei

Klei is een heerlijk materiaal waarmee je 'alles' kunt maken. Vazen, potten, borden, schalen, beelden van mensen of dieren; je kunt het zo gek niet verzinnen of het is uit te beelden in klei.

1. Workshop 'ontdek de klei' voor volwassenen: wil je weer eens ontspannen met je handen in de klei en ontdekken wat het materiaal je te bieden heeft? Dan is deze workshop geschikt voor jou. Je gaat naar huis met een geboetseerd beeld of een handgevormde schaal/vaas. Meld je individueel aan, bij minimaal vier deelnemers prikken we een datum voor de workshop. Kosten bedragen € 39,50 per persoon voor een middagworkshop (13.30-16.30 uur). Dit is incl. materialen, afbakken van het werkstuk en consumpties.

2. Workshop op maat: heb je zelf een groepje van minimaal vier enthousiaste vriend(inn)en, familieleden of collega's om je heen, dan verzorg ik graag een workshop op maat. We kunnen werken met een thema zoals maskers maken of een torso of portret. Maar vrij werken kan ook. Ook dan bedragen de kosten € 39,50 per persoon, voor een middagworkshop.

3. Groepswerk in klei: voor bruiloften, verjaardagen of andere gelegenheden is het mogelijk om voor de feestelingen een groepswerk in klei te maken. Bijvoorbeeld een namenschaal of een veel gezichtenvaas. Een tweede bijeenkomst waarin we het werk glazuren is op aanvraag mogelijk. Kosten op offertebasis; neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.   

Verjaardagsfeestjes

Wil je met je vriendjes of vriendinnetjes je verjaardag creatief vieren, dan ben je welkom in mijn atelier. We maken allemaal een eigen werkstuk dat je natuurlijk mee naar huis mag nemen. Je kunt kiezen uit de volgende programma's:

- boetseren: maak je eigen fantsiedier, masker of sieradendoosje in klei. We werken met drie verschillende kleuren en je werk gaat na afloop de klei-oven in zodat het mooi hard wordt. Nadien kun je het komen ophalen.

- werken met gips: we maken een tegel van gips waarin verschillende planten of gevonden voorwerpen zijn verwerkt en/of figuren met gipsverband.

- speksteen snijden: ieder een eigen steen waarin we gaan snijden en krassen. En we maken hem mooi glad door het met schuurpapier te polijsten.

- bouwen in de natuur: wil je naar buiten en met natuurlijke materialen aan de slag, dan zoeken we een plek in een park of het bos.

Afhankelijk van de leeftijd duren de verjaardagsfeestjes anderhalf tot twee uur. Uiteraard bepaalt de jarige vooraf wat we gaan doen. Tijdens de pauze is er limonade met wat lekkers.

Kosten bedragen € 15,- per kind met een minimum van € 75,-.

Workshops in opdracht

Voor verschillende organisaties heb ik op projectbasis kunstprojecten en workshops opgezet. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Door mijn brede kennis in het maken van beelden n in lesgeven ontstonden in overleg uiteenlopende programma's waarin vooral het maken van ruimtelijk werk aan bod kwam. Naast boven beschreven boetseerworkshops waren dat bijvoorbeeld:

- Programma 'Natuurlijk gemaakt': werken met natuurlijke materialen in en buiten de klas.   

- Workshop 'Relif maken in gips': afdrukken van natuurlijke materialen in een gipsen tegel.   

- Inloopactiviteit 'Vrolijke Vogels': vogels maken van steekschuim en karton tijdens een festival.   

- Workshops 'Ritmes verbeeld': werken op muziek met diverse materialen.   

Nieuwsgierig naar deze en andere kunsteducatieve programma's? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Of kijk hier voor een volledige lijst met opdrachtgevers.

KinderKunstDagen

In de laatste week van de zomervakantie en in de herfstvakantie vinden de Vlampijp KinderKunstDagen plaats. Kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn welkom bij de Vlampijpateliers om in de werkruimtes van verschillende kunstenaars workshops te volgen.

Ook ik zet de deuren van mijn atelier open en ga met de kinderen boetseren, speksteen snijden, bouwen met afvalmaterialen of karton, poppen maken etc. Jaarlijks varieert het programma en verzinnen we nieuwe workshops, waarbij we ons laten inspireren door het werk van bekende en minder bekende kunstenaars. Actuele informatie vind je op de facebookpagina van de KinderKunstDagen

Niet alleen voor de kinderen zijn de KinderKunstDagen een verrassende week met nieuwe uitdagingen. Ook voor mij als kunstenaar/begeleider een heerlijke tijd om nieuwe programma's uit te proberen en me te laten inspireren door collega's en de kinderen zelf.   

Mijn workshops en cursussen staan ook vermeld op www.zimihc.nl, en www.vlampijpateliers.nl