Stofschilderijen

 

Stofafdrukken: ode aan leven
Verrast door de schoonheid van mijn gebruikte stofdoek maakte in 2009 mijn eerste stofafdruk: een kleine momentopname waarbij ik mijn huisstof vastlegde op een textielen ondergrond.

De eenvoudige grafische beelden doen je even stilstaan bij het vervliegen van de tijd. En fixeren een stukje persoonlijke geschiedenis. Want huisstof bevat vooral deeltjes van jouw leven: stukjes van je kleren, je huid, je huisdieren, meubels, gordijnen en je schoenzolen.

Sindsdien zijn veel afdrukken gemaakt en op verschillende manieren gepresenteerd: in een installatie, een stofboek of ingelijst als stofschilderij . Het jaar 2015 heb ik vastgelegd door dagelijks een stofafdruk van mijn huiskamervloer te maken. Dit resulteerde in 365 kleine stofschilderijtjes; gezamenlijk beslaan ze een wand van ongeveer 8 meter.

Het project 'Stofafdrukken' is te volgen op facebookpagina en kreeg een artikel in het Utrechts Nieuwsblad.

 

 
Stofschilderijen op maat

Ingelijst in goud vormen de stofafdrukken een ode aan leven. Ook jouw huisstof kan de basis zijn voor een stofschilderij. Wil je graag een eigen uniek exemplaar, gemaakt in jouw eigen huis? Ik kom graag naar je toe om jouw exemplaar te maken.

In ruimtes met een harde vloer vang ik het stof van de afgelopen week op. De schilderijen lever ik geprepareerd en ingelijst bij je af.
Wil je eerst een exemplaar van dichtbij bekijken? Maak een persoonlijke afspraak in mijn atelier. Dan praten we verder over de mogelijkheden.

Je hebt de keuze uit meerder formaten (60 x 80 cm / 30 x 40 / 15 x 15 cm). En we kunnen ook overleggen over een tweelijk of drieluik gemaakt op verschillende momenten of juist in verschillende ruimtes. Al pratend komen we tot een concept dat past bij jouw (woon)plek. Prijzen zijn op aanvraag beschikbaar.

 

Stofschilderij 60 x 80 cm


Stofschilderij 30 x 40 cm


Stofschilderij 15 x 15 cm


stofschilderij aan de muur