Projecten

 
Samen met andere kunstenaars participeer ik regelmatig in projecten waarvan de output in het verlengde ligt van mijn autonome werk. Dit geeft mogelijkheden voor experiment met andere kunstvormen en materialen.
De resultaten worden meestal op festivals getoond.

Sleurkunst

Sleurkunst is een netwerk van kunstenaars die ge´nteresseerd zijn in mobiele kunst. In wisselende samenstelling gaan de kunstenaars met hun voertuig op pad om hun werk te tonen aan het publiek. Deze opzet geeft mogelijkheden om het experiment aan te gaan met bijv. performances of publieksgerichte kunstacties.
Op verzoek strijken we neer bij kunstfestivals en -routes, maar we kiezen ook onze eigen lokaties uit. Zelf toog ik met mijn mobiel onder andere naar Nijmegen, Alkmaar, Hoorn, Utrecht, Arnhem, Houten, Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn, Almere en Den Haag. www.sleurkunst.nl  


Verlangen


Verlangen II


Broeikas


Getekende kilometer


Sleurspoor


Verval


Miskoop


Verlangen III

                             
Cirkel van kleding

De langste kledinglijn ooit gemaakt, met 2400 kledingstukken voor de vrouw, sierde in de zomer 2014 de tuin van het Kröller Müller. Uit Engels onderzoek is gebleken dat vrouwen in hun leven gemiddeld dit aantal kledingstukken 'verbruiken'. Aanleiding voor Pet van Luijtgaarden om ontwerpers, kunstenaars en creatievelingen uit te nodigen om van oude kledingstukken nieuwe creaties voor aan deze lijn te maken.

Zelf leverde ik acht kleding'objecten' aan, die wat vertellen over de verschillende periodes in mijn leven. Terug- en vooruitkijkend heb ik me laten leiden door herinneringen en gedachten over mijn kleren in die tijd. Wat vond ik fijn om te dragen? Wat wilde ik met de kleren zeggen? Wilde ik iets laten zien, of juist iets verbloemen? Kledingstukken met een knipoog en soms een diepere persoonlijke betekenis. 


Knuffelpakje


Toet-toet-jurkje


(t)huisbloes


Paradijsrokje


Reddingsjurk


560-cycli-broek


Er-is-meer shirt


Ouderdomsjas