Kunsteducatie

 
 
In mijn workshops en cursussen deel ik mijn enthousiasme voor het maken van ruimtelijk werk en beelden
graag met anderen. Ik besteed aandacht aan technieken en materialen, maar vooral ook aan het idee achter je beeld.
Wat wil je met je beeld uitdrukken? Wat zegt het beeld?

ONTDEK DE KLEI: voor jong en oud

Klei is een heerlijk materiaal waarmee je 'alles' kunt maken. Vazen, potten, borden, schalen, beelden van mensen of dieren; je kunt het zo gek niet verzinnen of het is uit te beelden in klei. Ik verzorg diverse programma's 'werken met klei', zowel voor kinderen als volwassenen:

1. Workshop 'ontdek de klei' voor volwassenen: wil je weer eens ontspannen met je handen in de klei en ontdekken wat het materiaal je te bieden heeft? Dan is deze workshop geschikt voor jou. Je gaat naar huis met een geboetseerd beeld of een handgevormde schaal/vaas. Meld je individueel aan, bij minimaal vier deelnemers prikken we een datum voor de workshop. Kosten bedragen € 42,50 per persoon voor een middagworkshop (13.30-16.30 uur). Dit is incl. materialen, afbakken van het werkstuk en consumpties.

Heb je zelf een groepje van minimaal vier enthousiaste vriend(inn)en, familieleden of collega's om je heen verzameld, dan verzorg ik graag een workshop op maat. We kunnen werken met een thema zoals maskers maken of een torso of portret. Maar vrij werken kan ook. Kosten bedragen € 42,50 per persoon, voor een middagworkshop. Deze prijs is incl. materialen, afbakken van het werkstuk en consumpties. Minimaal vier, maximaal tien deelnemers.

2. Groepswerk in klei: voor bruiloften, verjaardagen of andere gelegenheden is het mogelijk om voor de feestelingen een groepswerk in klei te maken. Bijvoorbeeld een namenschaal of een veel gezichtenvaas. Een tweede bijeenkomst waarin we het werk glazuren is op aanvraag mogelijk. Kosten op offertebasis; neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.   

3. Verjaardagsfeestjes: voor kinderen bied ik een verkort boetseerprogramma aan van anderhalf uur waarbij we met een thema werken. Maskers maken of dierfiguren; fantasiewezens of sieradendoosjes. De jarige bepaalt wat we gaan doen. Uiteraard is er limonade met wat lekkers. Kosten bedragen € 15,- per kind met een minimum van € 75,-.

4. Boetseerprogramma 's voor scholen: boetseren kan ook in de klas! Met de hele groep. De workshop kan gewenst aansluiten bij een lopend project, bijv. het boetseren van Romeinse lampjes of maskers, sprookjesfiguren of gezichten. Met een powerpoint wordt centraal instructie gegeven over de kleitechniek waarna de kinderen lekker zelf aan de slag gaan. Kosten op offertebasis, neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.   

KUNSTEDUCATIE in opdracht

Voor verschillende organisaties heb ik op projectbasis kunstprojecten en workshops ontwikkeld en uitgevoerd. Door mijn brede kennis in het maken van beelden n in lesgeven ontstonden in overleg uiteenlopende programma's waarin vooral het maken van ruimtelijk werk aan bod kwam. Enkele voorbeelden:

- Workshop 'Relif maken in gips': afdrukken van natuurlijke materialen in een gipsen tegel.   

- Schoolprojecten 'Werken met de natuur': werkstukken maken van natuurlijke materialen in de buitenlucht.  

- Inloopactiviteit 'Vrolijke Vogels': vogels maken van steekschuim en karton tijdens een festival.   

- Workhops 'Stripverhalen maken': in een groep een strip maken met diverse technieken.   

- Schoolproject 'Over Water': gedichten en collages maken over het thema Water.   

- Workshops 'Ritmes verbeeld': werken op muziek met diverse materialen.   

Nieuwsgierig naar deze en andere kunsteducatieve programma's? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Of kijk hier voor een volledige lijst met opdrachtgevers.

KINDERKUNSTDAGEN

In de laatste week van de zomervakantie en in de herfstvakantie vinden de Vlampijp KinderKunstDagen plaats. Kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn welkom bij de Vlampijpateliers om in de werkruimtes van verschillende kunstenaars workshops te volgen.

Ook ik zet de deuren van mijn atelier open en ga met de kinderen boetseren, speksteen snijden, bouwen met afvalmaterialen of karton, poppen maken etc. Jaarlijks varieert het programma en verzinnen we nieuwe workshops, waarbij we ons laten inspireren door het werk van bekende en minder bekende kunstenaars.

Niet alleen voor de kinderen een verrassende week met nieuwe uitdagingen. Ook voor mij als kunstenaar/begeleider een heerlijke tijd om nieuwe programma's uit te proberen en me te laten inspireren door collega's en de kinderen zelf.   

Mijn workshops en cursussen staan ook vermeld op www.zimihc.nl, en www.vlampijpateliers.nl