Projecten

 

Stofafdrukken: ode aan leven

In 2009 maakte ik mijn eerste stofafdruk: een kleine momentopname waarbij ik mijn huisstof vastlegde op een textielen ondergrond. De eenvoudige grafische beelden doen je even stilstaan bij het vervliegen van de tijd. En fixeren een stukje persoonlijke geschiedenis. Want huisstof bevat vooral deeltjes van jouw leven: stukjes van je kleren, je huid, je huisdieren, meubels, gordijnen en je schoenzolen.

Sindsdien zijn veel afdrukken gemaakt en op verschillende manieren gepresenteerd: in een installatie, een stofboek of ingelijst als stofschilderij . Het jaar 2015 heb ik vastgelegd door dagelijks een stofafdruk van mijn huiskamervloer te maken. Dit resulteert in 365 kleine stofschilderijtjes; gezamenlijk beslaan ze een wand van ongeveer 8 meter.

Het project 'Stofafdrukken' is te volgen op facebookpagina en kreeg een artikel in het Utrechts Nieuwsblad.

 
Stofschilderijen op maat

Ingelijst in goud vormen de stofafdrukken een ode aan leven. Ook jouw huisstof kan de basis zijn voor een stofschilderij. Wil je graag een eigen uniek exemplaar, gemaakt in jouw eigen huis? Ik kom graag naar je toe om jouw exemplaar te maken. In ruimtes met een harde vloer vang ik het stof van de afgelopen week op. De schilderijen lever ik geprepareerd en ingelijst bij je af.
Wil je eerst een exemplaar van dichtbij bekijken? Maak een persoonlijke afspraak in mijn atelier. Dan praten we verder over de mogelijkheden.

Je hebt de keuze uit een groot formaat (60 x 80 cm), een klein exemplaar (30 x 40 cm) of een drieluik
(drie versies van 30 x 40 cm). Prijzen zijn op aanvraag beschikbaar.

Sleurkunst

Sleurkunst is een netwerk van kunstenaars die ge´nteresseerd zijn in mobiele kunst. In wisselende samenstelling gaan de kunstenaars met hun voertuig op pad om hun werk te tonen aan het publiek. Deze opzet geeft mogelijkheden om het experiment aan te gaan met bijv. performances of publieksgerichte kunstacties.
Op verzoek strijken we neer bij kunstfestivals en -routes, maar we kiezen ook onze eigen lokaties uit. Zelf toog ik met mijn mobiel onder andere naar Nijmegen, Alkmaar, Hoorn, Utrecht, Arnhem, Houten, Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn, Almere en Den Haag. www.sleurkunst.nl

Cirkel van kleding

De langste kledinglijn ooit gemaakt, met 2400 kledingstukken voor de vrouw, sierde in de zomer 2014 de tuin van het Kröller Müller. Uit Engels onderzoek is gebleken dat vrouwen in hun leven gemiddeld dit aantal kledingstukken 'verbruiken'. Aanleiding voor Pet van Luijtgaarden om ontwerpers, kunstenaars en creatievelingen uit te nodigen om van oude kledingstukken nieuwe creaties voor aan deze lijn te maken.

Zelf leverde ik acht kleding'objecten' aan, die wat vertellen over de verschillende periodes in mijn leven. Terug- en vooruitkijkend heb ik me laten leiden door herinneringen en gedachten over mijn kleren in die tijd. Wat vond ik fijn om te dragen? Wat wilde ik met de kleren zeggen? Wilde ik iets laten zien, of juist iets verbloemen? Kledingstukken met een knipoog en soms een diepere persoonlijke betekenis.


Knuffelpakje


Toet-toet-jurkje


(t)huisbloes


Paradijsrokje


Reddingsjurk


560-cycli-broek


Er-is-meer shirt


Ouderdomsjas